Program Be$mart Di FEP, UPM | SEKOLAH PERNIAGAAN DAN EKONOMI UPM

Program Be$mart di FEP, UPM

.

Program Be$mart di FEP, UPM

Bagi tahun ketiga (sejak dilancarkan pada 14 Disember 2016), program Be $ mart telah berjaya dilaksanakan di Fakulti Ekonomi dan Pengurusan, Universiti Putra Malaysia. Pada tahun ini, sesi dua hari yang komprehensif telah diadakan selama 2 siri. Setiap sesi dibahagikan kepada 2 kumpulan. Sesi pertama diadakan dari 23 hingga 24 Februari 2019 dan yang kedua pada 2-3 Mac 2019. Sejumlah 202 pelajar tahun akhir telah mengambil bahagian dalam program ini.

Dibantu dan dibiayai sepenuhnya oleh Yayasan CIMB dan rakan latihan, Gem Systems Sdn. Bhd., objektif utama Be$mart adalah untuk meningkatkan kefahaman kewangan para belia dengan melengkapkan mereka dengan pengetahuan dan kemahiran yang tepat untuk menguruskan kewangan mereka dengan baik untuk setiap peringkat kehidupan. Program ini adalah sesi dua hari yang komprehensif yang menggunakan kombinasi kuliah, simulasi dan permainan yang bertujuan untuk menyampaikan pandangan kewangan pengurusan secara senang dan interaktif. Ia meliputi pelbagai topik seperti pengurusan kewangan dan hutang, pelaburan hartanah dan amanah unit dan perancangan bajet.

Untuk maklumat lanjut sila hubungi

Dr Nazrul Hisyam Ab Razak, Jabatan Perakaunan dan Kewangan (JPK),

Fakulti Ekonomi dan Pengurusan